21 feb. 2014

MySafety och Gothia som exempel på Kedjan av oseriöst företagande.

När det är möjligt för företagare att sälja sina fakturor till diverse inkassoföretag ökar det oseriösa företagandet på marknaden. Företagen behöver inte ta sitt ansvar i förhållande till kunden och dennes betalningsförmåga eftersom de oavsett hur kunden sköter sitt betalningsansvar eller ej gå att sälja skulden vidare till inkassoföretagen.
I kölvattnet av detta frodas det oseriösa företagandet.
Som exempel på detta kan vi ta MySafety som säljer luft till kunderna genom skrämseltaktik. De tar betalt för förlust av nycklar genom att låta kunderna binda upp sig på prenumerationer av nyckelringar.
Mest rider de nu på folkets rädsla för sk ID-kapningar och har därför lanserat en tjänst där de tar betalt för  information från UC när någon begärt en kreditupplysning. Denna tjänst marknadsförs av UC själva till halva priset via deras tjänst "Min bevakning"  som ni hittar HÄR. UC tar 395 kronor per år för denna bevakning medans MySafety tar det dubbla.
MySafety tar 59 kronor i månaden för samma "tjänst" och upplyser heller inte kunderna om att de vid anslutningen binder sig till tjänsten i 24 månader. Detta är nämligen en tjänst de säljer i samband med nyckelringstjänsten och där är bindningstiden ett (1) år och som av en händelse "glömmer" MySafety´s säljare att upplysa de intet ont anande kunderna om att bindningstiden för den totalt bortkastade tjänsten "ID-skydd" har en dubbelt så lång bindningstid. 

Det som gör hela hanteringen oseriös - förutom priset OCH det faktum att man inte upplyser kunden om den tvååriga bindningstiden - är att man dessutom valt att alliera sig med Gothia Financial Group AB som är snabba med att skicka ut sina räkningar kryddade med påminnelseavgifter vid endast någon dags försening av inbetalningen. Någon påminnelse går aldrig ut till kunden utan inkassokostnad påförs omedelbart vilket är en mycket bra affär för Gothia. De drar med glädje nytta av bankernas helgdagar och på Måndagen efter månadsskiftet ligger Gothas inkassoräkning i brevlådan.
Gothia använder sig även av metoden att skicka ut en "Slutfaktura" på hela det sista årets betalning i början av månaden ett år innan bindningstiden löper ut. Vid det laget är man så lättat över att bli av med dessa oseriösa "företag" så man gladeligen är beredd att göra upp en gång för alla - och lägger räkningen till högen som ska betalas i slutet på månaden. DOCK hinner man få ytterligare en räkning från Gothia med ytterligare en påförd inkassokostnad a´200 kronor därför de hade nämligen en inbetalningsfrist på tre (3) dagar på slutfakturan - något som man som "kund" inte räknat med eftersom det är högst ovanligt och man som "kund" aldrig förut varit med om en liknande hantering av fakturaärenden. Kravet på 10-30 dagars inbetalningstid har tydligen försvunnit sedan Alliansen kom i regeringsställning och Gothia har tydligen rätt att ta betalt när och hur de vill numer vilket ger ytterligare en oseriös prägel på själva förfarandet.
Alliansens väljare består väl till större delen av företagare som drar nytta av denna möjlighet att sälja sina fakturor vidare till denna typ av Maffiaklubbar som bedriver detta som kallas Factoring - en "finare" benämning  av indriveriverksamhet en verksamhet som ökar lavinartat i Sverige idag. (mer information om Factoring HÄR.) och  Mer att läsa i ämnet finns HÄR. I artikeln "Inkassobolag = Hells Angels-fasoner"
Jag skulle nog vilja påstå att Hells Angels ligger i lä när det gäller indriveriverksamhet i Reinfeldts, Borgs och Alliansens "företagarsverige".


MySafety och Gothia lever alltså gott på att sälja luft och nyckelringar värda några ören till sina kunder - kunder som om de hade varit medvetna om att UC själva erhåller samma tjänst till halva priset hade skytt MySafety och deras MC-gäng Gothia som pesten.

Bra tjänster för att skydda dig mot identitetsstölder och handel online är UC´s tjänster E-spärr som är ett kostnadsfritt skydd mot e-handel i ditt namn samt tjänsten Min bevakning som upplyser dig om när någon försöker ta Mikrolån, lån etc i ditt namn.

Till slut vill jag bara säga att min förhoppning är att nästa regering städar upp bland de oseriösa företagens flora av ogräs så att vi får ordning på företagandet och de ansvarsfulla företagen vinner mark igen.

Deborah Englund


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar