20 juli 2015

Blufföretagen samarbetar med inkassofirmorna.

Vad definierar ett bluff-företag? En enkel definition är att de har en ide som de kan sälja. Iden är i regel enkel men huvudpoängen är att komma åt människors pengar. Man drivs inte av en passion för själva iden utan syftet är att roffa åt sig pengar på enklast möjliga sätt.
Ett exempel på ett sånt företag är "MySafety" som påstår sig skydda kontokortuppgifter, skicka hem förlorade nycklar och resväskor samt skydda mot identitetsstölder. Denna ide verkar vid första påseende som en sympatisk företagside men så är icke fallet.
De trycker upp nyckelbrickor och har personal som jobbar mot provision. Att trycka upp nyckelbrickor är en förhållandevis liten kostnad med tanke på inkomsterna de får från de kunder som låter sig luras av deras tillsynes  betryggande företagside. Syftet är inte alls att skydda dina uppgifter. Med skrämseltaktik och hot om identitetsstölder lockar de dig att betala de månatliga kostnaderna för nyckelringen och identitetsskyddet - i tron att du nu ska vara trygg. I själva verket är det nu fällan slagit igen. MySafety hoppas att du ska vara försenad med din inbetalning. Det räcker med någon enstaka dag. Har du för vana att betala in dina räkningar den sista i varje månad är du den idealiska kunden. Här är förklaringen till det.
Kommer inte betalningen in före den sista i månaden så skickar deras kumpaner; Inkassofirmorna omgående ut sina krav på inbetalning och dessa krav har de "kryddat" med sin obligatoriska avgift på 60 kronor vilket innebär att du nu fått en kostnadsökning på MySafetys värdelösa tjänst med horribla 60% !!!

Deborah Englund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar