29 juli 2013

Skär ner arbetsförmedlingens personal och de statliga parasitinstanserna med 90 helst 95%

Jag är arbetslös och har varit det de sista åren. Trots att den borgliga regeringen anställde 1000 nya arbetsförmedlare (och 1000 nya till transportstyrelsen respektive försäkringskassan) vid sitt tillträde för 7 år sen så har ingen av dessa statligt anställda lyckats med sitt uppdrag - att hitta ett jobb till mig. Däremot har de lyckats med att sabba några av mina egna initiativ. Varför. Jo, därför att DE har jobb  -men inget verkligt inflytande. Detta är orsaken till arrogansen man ofta upplever hos statligt anställda. De tror sig sitta säkra i båten och njuter gärna av den lilla makt de tror sig äga. Vad de inte inser är att de som statligt anställda är de ömkligaste figurerna av oss alla. De uppbär statliga bidrag i form av "lön" men skillnad gentemot socialbidragstagare är att de dessutom måste spendera ca 40 timmar i veckan inom själva instansens 4 väggar - vilket man som socialbidragstagare hittills varit befriad ifrån.


Att man dessutom valt att anlita sk Jobbcoacher av mer eller mindre suspekt natur är ytterst anmärkningsvärt. Jag har arbetat som "Jobbcoach" och studerat fenomenet inifrån,,,utfört mitt uppdrag (att vara behjälplig för Etiopisk kvinna med under sex års utbildning att etablera sig i landet)
 OCH blivit blåst på lönen för mödan så började jag undersöka det hela närmare. I detta "företags" fall "GoVeteran" så smugglade man ut skattepengarna till ett mycket suspekt företag i Marocco. När jag försökte göra ARBETSFÖRMEDLINGEN uppmärksam på dessa fakta bemöttes jag av den sedvanliga arrogansen.

Hela tanken med detta statliga maskineri har sin grund i ett experiment som gjordes nån gång på 60-talet då man lät studenter ge stötar till andra studenter. Det visade sig att man var beredd att gå hur långt som helst. Som tur var så var det skådespelare som fick stötarna. Vad man från forskarnas håll lärde sig av dessa experiment var att människor med den rätta formen av belöning är beredd att plåga sin nästa - och detta utnyttjar vår "regering". Anställ statligt anställda, ge dem en förhållandevis hög lön och en semestervecka extra så håller de ordning på det övriga "packet". Så kan de - tjuvpacket i regeringen _ skövla statskassan i lugn och ro. Genialiskt. Det självunderhållande hjulet.

Det är våra skattepengar som Reinfeldt tömmer genom att;
- För det första ge intrycket av att han bryr sig om de arbetslösa vilket han inte gör. De enda arbetslösa han brytt sig om var just de tre tusen människor han forslade in i de statliga instanserna; Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Transportstyrelsen.
- I övrigt ligger hans enda intresse i att skövla den svenska skattkistan på innehåll till förmån för privata intressen.

Få bort dessa parasiter från styret omgående. Misstroendeförklaring är den snabbaste vägen. De kan ju försöka hålla ett försvarstal och klart och tydligt förklara vad de åstadkommit som ger oss en anledning att behålla det borgliga packet i möblerade rum.

Deborah Englund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar