21 mars 2015

ICA och svågerpolitiken.

Det ser ut som att skattebetalarna - de som alltid och uteslutande, ska tro på "godheten" - är de som alltid får stå med rumpan bar och till högstbjudande.

Det senaste på fuck-you-svenska-dumma-skattebetalare´s nyhetstablå - är - naturligtvis inte offentligt.

Låt oss tänka oss följande scenario ( med detta faktum i bakhuvudet att det är en verklighet i Sverige 2015);

Landsbyggdsbrevbärarna kör ut ett skrymmande paket till en brevlåda 2 mil utanför tättbebyggt område OCH konstaterat att "Nä, detta är skrymmande (stort) - och går inte ner i brevlådan" Vad händer då?

JO - det är DÅ som DU - kära skattebetalare - kommer in i bilden, för då händer nämligen följande:

Då åker Statliga Posten till ICA och överlåter paketet till ICA. Och vid överlåtandet betalar skattebetalarna  (d.v.s. DU) 15 kronor till ICA.
Straxt därefter ringer personen som ska ha paketet - till ICA och vill ha paketet utkört.
Då ringer ICA till Postkontoret - som hämtar paketet, och kör ut det till vederbörande. Utan kostnad för ICA.

Inser du vad som precis har hänt?

ICA har fått 15 kronor F(RÅN) statskassan, från dina 8 timmars dagliga, hårda slit - för att upplåta ett par centimeters hyll-yta under nått dygn. Detta kostar skattebetalarna 4,4 miljoner per år. (framgår inte av historien om det är per kommun, län el hela landet - avstår från att gissa - av rädsla för svindel haha)

Personligen undrar jag vem som har räknat ut detta.

Jag föreslår att;

i de fall ICA vill utnyttja postens tjänster för att få paketet utkört så ska de betala minst 20 kronor - och annars får de allt sköta utkörningen själva.

ICA tycks ha väldigt goda relationer till Staten och har även knutit ett avtal där de drar enorma fördelar av invandringen. Det är nämligen ICA-kort, från ICAbanken, som de asylsökande får när de kommer till landet.

Jag har även skrivit tidigare om ICA´s föräkringsupplägg där de samarbetar med det hårt kritiserade Amerikanska försäkringsbolaget Gensworth som är känt för att bluffa sina kunder, höja priser, neka dem ersättningar osv

Vad har hänt med ICA, vår gamle goe tjocka ICAnder är sig inte lik längre - antingen har han blivit en girig gammal, snål gubbe eller så har företaget överlåtits till affärsmän med högst tvivelaktig moral.

Deborah Englund

rabiat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar